Om Nettskolen

Nettskolen er et  fylkeskommunalt tilbud som er gratis for alle elever i Troms og Finnmark. Gjennom Nettskolen kan du ta fag som ikke tilbys på din lokale skole, samt en rekke fag  som fremmedspråk, norsk og matematikk.

Informasjon om undervisning

Informasjon om undervisningen, programvaren og tekniske krav.

Hjelp med Feide

Hvordan aktivere brukerkontoen din for å kunne logge deg på og bruke IT-tjenestene. Du kan også gjennopprette passord eller få tilsendt brukernavn.

Campus Inkrement

Innlogging og bruk av Campus Inkrement til arbeid med oppgaver.

Kom i gang med Teams

Gjennom Microsoft Teams får du informasjon om undervisningen, kommuniserer med skolen, læreren og medelever.

Om nettundervisningen

Undervisningen er som vanlig undervisning, men foregår i et virtuelt klasserom der du og dine medelever møter faglæreren din til undervisning. Det spiller ingen rolle hvor du bor, du kobler deg bare opp til klasserommet via Microsoft Teams. Alt du trenger er hodetelefoner med mikrofon og en god internettilkobling.

Du vil jobbe på en litt annen måte enn du pleier ved at omvendt undervisnings-metodikk benyttes. Det innebærer at du i forkant av hver time jobber med e-leksjoner og samarbeider digitalt med dine medelever. Undervisningen i det virtuelle klasserommet er målrettet og bruker læringsdata fra e-leksjonene slik at akkurat du får tilpasset undervisning til akkurat ditt nivå. Du har oppmøteplikt akkurat som i tradisjonell undervisning og fravær blir ført på normal måte.

Du som velger fag gjennom Nettskolen Troms får en fleksibilitet i din opplæringssituasjon som gir deg mulighet til å ta fag din egen skole ikke tilbyr.

Fagtilbud Nettskolen

Les mer om Nettskolen på tffk.no.

Som et ledd i digital undervisning kan du på Nettskolen bli bedt om å produsere videoer. På denne siden finner du hjelp til ulike måter du kan produsere en video på. Du blir også vist hvordan laste opp en videofil i en oppgavemappe på teams.

Feide er den nasjonale løsningen for trygg innlogging og datadeling i utdanning. Svært mange av de digitale læremidlene og tjenestene som er i bruk i norsk utdanning benytter Feide som innloggingsløsning.

Med en Feide-bruker benytter elever og undervisere ett og samme brukernavn og passord til å logge inn på alle tjenester som benytter Feide som innloggingsløsning. Man slipper med andre ord å huske ulike brukernavn og passord for ulike tjenester.

Nettskolen Troms har som oppdrag å utvikle fleksible undervisningstilbud for alle elever i den videregående skolen. Dette skal kunne hjelpe skoleledere å gi et bredere og bedre tilbud til sine elever. Her er tilbudene for skoleåret 2021/2022

Denne siden er under konstruksjon

Feide eller annen pålogging?

FAQPublisert

Pålogging Campus Inkrement

Om du har TFFK konto fra Tromsdalen VGS
Hvis du ikke har TFFK konto fra Tromsdalen VGS
Hvorfor er det sånn? Campus Inkrement sin lisens er knyttet til skolested. Det vil si at om du er elev ved en annen skole enn Tromsdalen VGS vil du ikke få tilgang til vår lisens om du logger inn med din feide. Når vi på nettskolen har fått oversikten over elevene våre tar vi derfor å oppretter egne Campus Inkrement brukere til de som ikke er registrert ved Tromsdalen VGS.

Velkommen som elev i Nettskolen!

Her finner du informasjon om hvordan nettundervisning i digitale klasserom fungerer. Du kan også lese mer om hvilke utstyr eleven vil trenge, samt hvilke systemer og læringsressurser vi benytter.

Her finner anbefalinger til utstyr og programvare du bør ha klart til å delta i nettundervisningen. Hvis du er elev ved en skole anbefaler vi du tar kontakt med din lokale it-administrasjon for hjelp med teknisk utstyr.

Velkommen som elev ved Nettskolen Troms. Denne veiledningen vil vise deg hvordan du kobler til Microsoft Teams for første gang. Nettskolen bruker Teams som læringsplattform og digital klasseromsundervisning.