Idrettsfag

 Etter fullført utdanningsprogram i idrettsfag får du generell studiekompetanse og kan ta høyere utdanning på universitet eller høyskole. Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli fysioterapeut, idrettspsykolog, personlig trener, lærer, idrettskonsulent eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse.

Hvorfor velge idrettsfag? 

Du lærer

  • om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Du bør være 

  • interessert i helse og fysisk aktivitet
  • innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden
  • god i én eller flere idretter

 

Klikk for stort bildeEn femminuttere med utsikt.  

Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter (gjelder elever på toppidrett). Les mer om dette.

Les mer om idrettsfag på vilbli.no

Hvorfor velge Tromsdalen videregående skole?

 Klikk for stort bildeFotballtrening i Skarphallen. Dette er noe for deg som interesserer deg for de allmenne fagene og samtidig liker å trene. På idrettslinja har vi stor bredde i ferdighetsnivået blant våre elever. Skalaen spenner fra de som satser hardt og ligger i norgestoppen i sin idrett, til de som ikke driver konkurranseidrett, men trener fordi de synes det er gøy og sosialt. 

Klikk for stort bildeVandring på Steindalsbreen. 

Søk skoleplass

Vi tilbyr to ulike grener innenfor idrettsfag:

  • toppidrett
  • breddeidrett

 Toppidrett

Om toppidrettene

 

 Breddeidrett

Om breddeidrettene

 

Alle tilbud på utdanningsprogram for idrettsfag gir sammen med studieforberedende fag generell studiekompetanse for høyere studier.

Oppbygging idrettsfag

Ferdighetsuttak

Skolen har anledning til å foreta et ferdighetsuttak etter opplæringsloven § 6-11. I praksis foregår dette gjennom at søkere til idrettsfag blir oversendt respektive særkrets for uttalelse. Søkere må også tilfredsstille krav til skolekarakterer for å få tildelt ferdighetsplass. Søkere som får ferdighetsplass vil bli orientert om dette medio april hvert år. Skolen innhenter sportslig informasjon slik at det ikke er nødvendig å oversende dokumentasjon til skolen.

Her kan du laste ned fylkeskommunens retningslinjer for ferdighetsprøving vg1 idrettsfag.

Til toppen