E-sport

I samarbeid med TUIL ble e-sport etablert på Tromsdalen videregående skole høsten 2021.

E-sportrommet på TUIL Arena TUIL Tilbudet er tilgjengelig som et valgfritt programfag, eksklusivt for elever på ordinær studiespesialisering

NB! Dette betyr at du ikke kan ta dette faget om du går stud.spes. med idrett eller idrettsfag.

Toppidrett e-sport kan velges både på VG1, VG2 og VG3. Læreplanen i toppidrett følges.

E-sporttilbudet favner Counter-Strike (CS) og FIFA, og all undervisning i e-sport foregår i e-sportrommet på TUIL Arena. Timene i e-sport ledes av en innleid trener fra TUIL E-sport.

E-sportlærer Brynjar Johansen. Marius Medby (bladet Nordlys) Faget ligger i en av de ordinære blokkene, med 3+2 skoletimer hver uke. Annenhver uke er dobbelttimen avsatt til fysisk trening (basistrening). Denne ledes av en idrettsfaglærer fra Tromsdalen vgs. Elevene har i tillegg til dette kroppsøving (2 skoletimer/uke) med sin ordinære stud.spes.-klasse.

Å ta studiespesialisering med e-sport gir deg generell studiekompetanse etter tre år. Du har også mulighet for spesiell studiekompetanse (innenfor for eksempel realfag), dersom du ønsker det. Les mer om generell studiekompetanse og spesielle opptakskrav på Samordna opptak.